teisipäev, 18. november 2008

Aasta kokkuvõtte teine osa

Niih nüüd siis pisut numbreid ka möödunud hooaja kokkuvõtteks.
Jooksutrenne kokku 201. Keskmiselt nädalas 3.86
Ajaline kestus:182 tundi ja 50 minutit. Keskmiselt nädalas 3 tundi ja 30 minutit.
Kilometraaz:2051 km. Keskmiselt nädalas 39,44 km.
Kuude lõikes:Muud liigutamised:
Ujumine:12 korda, 8 tundi 35 minutit ja 13050 meetrit.
Ratas:8 korda, 10 tundi 26 minutit ja 208 kilomeetrit.
Sõudeergomeetril:5 korda ja 11500 meetrit.
Ratas(jõusaalis):7 korda , 3 tundi ja 23 minutit.
Jõusaalis Üke't: 14 korda
Matkad:
Soomaal 5 tundi.
Muuksi ja Tsitre rannik 13-14 km.
Keava/Loosalu 2 tundi 30 minutit ja 11 km.
Kiviõli/Purtse 5 tundi ja 12 km.
Võsu jõgi 6 tundi ja 12 km


5 kommentaari:

Ain Talts ütles ...

Panen ise esimese kommentaari.Jah ma tean rattasõitu on häbematult vähe.Kui võta siis rikuga koos tehtud 3 trenni neist kaks 52 kilomeetrilist ja siis veel üks tunnine ots siis ei jäägi üksi sõidetud distantsi:)Jõusaalis veetsin 2 nädalat:) Jah oleks pidanud rohkem:)Ja veel Riku poolt lauale jäetud kirjale vastus:) Teen küll trenni...eile oli esimene:) puhkus on läbi ju:(

Riku ütles ...

trenni osas mõtlesin ennast :)

Riku ütles ...

Mind ei häiri üldse, et ratast on vähe. See ju Sinu rattasõit, mul omad sõidud :-)
Ratas lihtsalt mulle hea alternatiiv oli kui joosta ei saanud. Ega rattas mingit eesmärki küll pole, mis vahet seal on kas olla saja hulgas või kahesaja hulgas. Mingit aega rattaga ju ei sõida ka nagu maratonis.
Häirib pigem see, et kuigi maht tõusis ca 20% jäid tulmused samale tasemele ja mõnel juhul isegi jäid nõrgemaks. Ja mitte kusagilt ei loe välja, et millepärast? Sinu arvamus???
Mina jään ikka oma arvamuse juurde - trenni tuleb teha peaga ja eesmärgikindlalt. Mitte nii nagu meite sõber Tõnu ... iga trenn on nagu mugavuse etalon. Mõnus on ju treenida sellises mugavustsoonis, kuid kas see on ka aredav trenn? Kahjuks kisuvad ka Sinu (ja ka Urmase) trennid seda mugavuse teed. Olen seda näinud koos treenides ja mingil määral tunnistad seda ka ise ... Jõusaalis veetsin 2 nädalat:) Jah oleks pidanud rohkem:)
Pulleritsust ma üldse ei räägi, see on ju puhta "mugavustrenni" etalon. Või on ta jutt vähemalt selline. Ja ka tema tulemus on näha, vabandustest olenemata.

Kokkuvõtteks, et järgmise aasta lõpus ei võtaks neljandaks aastaks sama eesmärki (maraton alla kolme tunni), kasuta treeningplaani koostamisel rohkem teiste nõuandeid ja vähem oma pead :-)
Ja no 20% mahtu tuleb niguinii ju juurde. Et 2,5K on tulemas.

ps! Vaatasin, et iidol Pauli raamatu lugemine ka ei edene kuidagi :-)

Ain Talts ütles ...

Esiteks siiski arvan et oleks pidanud rattaga pisut rohkem sõitma.Vaheldus ja oleks pannud aegajalt muud lihased ka tööle.Tõenäoliselt võib su mugavustsooni teooria olla õige.Samas üks võimalik põhjus on see et kui trenni ei tee siis tulemust ei tule:)Sest kui nii võib õelda siis õnnestusid ju ainult 3 jooksu septembris ja see oli jälle see aeg kui oli 2 kuud korralikult kilometraazi all.Uue hooaja eesmärkideni ma pole veel jõudnud:) Ja mis puutub Pauli raamatusse siis ma juba tean miks tuli Ateena olümpial 10s koht kuigi oli elu vormis:)20ndal kilomeetril ei saand oma jooki kätte ja korraldajate poolt pakutud jook oli väga külm olnud:)Ja kohe olid krambid kallal.
Nii et võtke oma joogid firenzesse rajale kaasa:)Ma võin pudelivööd ka laenata:)

Riku ütles ...

Firenzes joogiga probleeme pole. Väidetavalt saab temperatuur olema 5-10 kraadi. Ja paar päeva varem on öösi oodata lund :-)
Seega jooki kulub ilmselt minimaalselt.