pühapäev, 25. jaanuar 2009

Mõedaku suusalaager

Sai siis sel nädalavahetusel tehtud laager Mõedaku spordibaasis.Eelkõige suusalaager.Meist neljast enamus vist kasutas murdmaasuuska mitme aastase vaheaja järel.Minul endalgi oli see kas 3 või 4 aasta järel esimene kord.Õnneks vedas vähemalt niipalju ,et kuigi nädala algul oli sealsete suusaradade olukord vägagi nutune siis nädala sees sadanud lumi lubas piisavalt suusarõõme nautida.
Mõedakule lõunaks kohale jõudes asutasime end suht kohe esimesele suusaringile.Suusalaenutuses pandi küll väidetavalt pidamismääre alla, aga kas minu oskamatusest sõita või mõnel muul põhjusel mina seda pidamist ei tundnud:) Klassika jäljes sain sõita ainult kas täitsa siledal lõigul või siis mäest alla. Esime tutvus rajaga 10 km ringil kuijunes siis tund ja 15 minutit pikaks.Muidugi seal sees oli ka piisavalt fototehnika käsitlust.Kokkuvõtteks esimese suusatutvusest võib õelda ,et Tartu maratonile ei kipu(samas mustikasuppi tahaks vägagi), aga polnud asi ka nii hull kui arvasin.
Peale esimest trenni sai pisut pestud ,söödud ja ülinapp puhkepaus tehtud ning aeg oli päeva teiseks trenniks - jooksmiseks. Plaanis oli 1:30 mis sai ka läbitud.Kilomeetreid tuli umbes 16 ringis.Harjumatult väike paus 2 trenni ja lõunasöögi ja jooksutrenni vahel andis pisut tunda esimesel pooltunnil.Aga rahuliku tempo juures polnud see ka eriti takistuseks.
Kui esimese trenni tegime kõik koos siis Ranno vahetas jooksuotsa teise suusakorra vastu.
Kohe peale jooksu/suuska liikusime edasi päeva viimasesse trenni-sauna.Olgugi, et nohu viimased päevad vaevanud ei suutnud loobuda paljaste jalgade külmetamisest lumes.
Kui nüüd rääkida öisest uneajast siis tahaks kohe õelda suured tänud spordibaasi teisel korrusel pesitsenud 17 liikmelisele grupile. Ma arvan,et läbu pidamiseks on ka paremaid kohti kus nagu ei peaks teiste kaaskülastajatega arvestama. Aga keset ööd mingeid hüppemänge veel mängida??
Hommikusöögiks oli nagu sportlastele ikka korralik pudruports moosiga :D + igasugu muu nänn/jook.Vähemalt kõhu täitis ära. Kuna suusalaenutuse avamiseni oli veel aega otsustasime kaardiga pisut orienteerumist teha.Välja nägi see umbes nii et Ranno orienteerus kaardiga ,Tõnu ülesandeks oli kompassiga õige suund kätte anda , Urmas tegi ettevalmistus kaardilugemist järgmise nädalavahetuse Xdreami tarbeks ja mina nautisin loodust ja aegajalt üritasin asjalik olla ja kaardil märgitud auku leida ;) Ühesõnaga päeva esimeseks trenniks kujunes tunnine sumpamine lumes ja metsas. kell sai 11 ja kätte oli jõudnud suusa aeg.Kuna öösel oli tulnud pisut värsket lund ja ilm oli päris sula ,siis minul ja Rannol läksid alla ilma pidamismäärdeta suusad.Ees ootas vabatehnika etapp 10 km. Täna ei olnud aega enam rajaga tutvuda ja operaator kõpsu mängida.Pigistasin endast kõik oma suusaoskused välja(isegi ühe kukkumise) ja alistasin 1 tunni piiri.Aeg siis 59:25. Lisaks sai veel peale tehtud üks 2 km ring.Tõnu kordas eelmise päeva 10 km klassika etappi ja Urmas harrastas suusavahetusega sõitu. Ja muidugi au ja kiitus raja lahtisõitjale Rannole. Kui nüüd enda suusatamist vaadata siis enam mulle ei tundu sugugi naljakas keenia murdmaasuusataja Philip Boit'i sõit kes suutis Nagano olümpial 1o km klassikat läbida 47 minutiga.
Selliselt lõppes siis mu kerge treeningnädal - 4 trenni 2 päevaga:)
Spordibaas jättis oma radade,elamise ja teeninduse poolest päris hea mulje.Nii.et peab mõtlema juba varsti suvise laagri peale seal või lihtsalt mõni päev sinna suusatama.
Vaikselt hakkab selginema ka kevadise maratoni plaanid:) 10st jäi järgi 7. Valikus on siis veel:1.Torino , 2.Viin , 3.Rotterdam , 4.Hamburg , 5.Madriid , 6.Padua , 7.Krakow (väljalangejad:Praha,Trieste,Zürich).





Kommentaare ei ole: