teisipäev, 16. märts 2010

Ettevalmistus kevadiseks maratoniks

Tundub ,et seda postitust on mõned juba päris  kaua oodanud :D Teeks väikse võrdlusmomendi ka eelmise aasta talvise ettevalmistusega kus kevadel sai joostud Viinis oma isiklik maratoni tippmark.Esimene vahe on kohe ettevalmistusaja pikkuses.Enne viini alustasin ettevalmistust detsembris ja maraton toimus aprilli keskpaigas.Sel aastal jäi valmistusperiood 2 kuud lühemaks.Alustasin siis jaanuaris ja maraton ka kuu varem toimub.Teine oluline erinevus on ilmastikus.Kui eelmine aasta ilma tõttu jooksutrenne ära ei jäänud ega päevasid ei vahetanud siis sel talvel on tulnud teha päris rohkelt korrektuure.Ja kolmas võrdlus on tervise poole pealt. Jaanuari lõpust püsiva kerge köha pärast eriti nagu ei muretsegi siis olulisema põntsu pani nüüd nädal enne maratoni läbitud palaviku tsükkel.
Niih ja nüüd selle maratoni eesmärkidest siis:) Mnjahh sellele on hetkel väga raske vastata. Niih Tõnule niipalju ,et ei tule ei 3 tunni plaani ega ka isikliku rekordi plaani.Need 2 on välistatud.Riku pakkus siin veebuaris aega 3:03-3:08.Kui veebruari lõpus sai lasnas sees 30 km lipatud ja 29's km sai pigistatud 4:05 tempoga.Siis selle trenni pealt uskusin ise ,et ka 3:03 on ületatav.Ja nüüd pisut lähemasse aega...möödunud reedesse:) Kui palaviku käes ägisedes kondivalu all kannatades mõtlesin ,et tore oleks järgmine pühapäev maraton üldse läbida.Tänane oleks on juba positiivsemat laadi:) 3:10 ehk siis isiklik itaalia rekord:)
Ah mis ma häman siin.Ausõna ei oska täna veel õelda mis plaaniga rajale lähen.Ainuke mõte on jooksu nautida ,taktikaliselt firenze vigu mitte korrata ja ehk pisut parem tulemus kui see milleks ise arvan end hetkel valmis olevat.Ahjaa ja loodaks pisut sooja ka saada:) Hakkab kergelt siiber talvest saama.Kui üleeelmine nv joosti barca maraton ja esmaspäevastest uudistest vaatasin ,et mingi räme lumekiht oli maas siis loodan ,et Roomas saab ilma valge olluseta läbi:)

10 kommentaari:

Jüri Talts ütles ...

reede oli palavik koos kondivaluga .. ja lauba käisid oma viiruseid siin levitamas ... oleks ma seda teadnud .... :P

Anonüümne ütles ...

Saksa arstid soovitavad palaviku järel 2-3 nädalat ilma koormusteta olla ja siis 1/3 või 1/2 koormusega alustada.. Aga see on valem, mis peaks olema lollikindel ka eluohtlike terviseriketega inimeste puhul. Loodetavasti oli palavikule vaatamata siiski tagasihoidlik viirus.

Head jooksu soovides,
Mihkel

Anonüümne ütles ...

Jõudu homseks!

Riku ütles ...

esimene veerand on üsna julge:
5km - 21.36
10km - 42.13 (20.36)

Riku ütles ...

teine veerand enam nii lõbusalt ei lähe, tea kas teisel viiel sai vähe ülehinnatud end:
15km - 1:03.40 (21.27)
21,1km - 1:30.56 (27.16, see teeb viie ajaks mingi 22.20-25???)

Riku ütles ...

langustrend kahjuks jätkub:
25km - 1:50.08 (5km ca 24.08)

tundub, et lõpus kuuleb taas viimase juttu :-)

Riku ütles ...

30km - 2:15.39 (25.31)

algab viimane veerand

Riku ütles ...

35km - 2.40.08 (24.29)

tundub et säästureziim on sisse lülitaud ja iga 7km tagant tuleb venituspaus krampide vältimiseks.

Riku ütles ...

40km - 3:05.53 (25.45)
42.195 - 3:16.41

kuigi mõni mees oleks selle aja üle üliõnnelik, siis tundub et itaalia ei lähe sulle kohe mitte
:-)

a muidu tubli, viis juba kirjas.
ära siis viimase juttu hakka ajama ja järgmisel nädalal metsas näeme.

Ain Talts ütles ...

Vapsee otsereportaaz tekkinud:D Mis viimane:) Ma alles sain hoo sisse:) Nüüd 2 päeva aega ja teen väikse omapoolse kirjatüki ka valmis:)