pühapäev, 7. aprill 2013

Joostes kevadesse...vaevalt, lund sajab ju alles! :)

Teeks siis üle pika aja jällegi ühe lühikokkuvõtte.Alustaks aasta algusest. Jaanuar läks jooksu poole pealt suhteliselt untsu.Suutsin mitu korda väikeste vahedega palavikuga võidelda ja siis lõpuks sain ka igatalvise traditsioonilise köha külge.Veebruaris sain jälle jooksutsüklisse ja märtsis tuli peale 2010 aasta oktoobrit taaskord kuu jooksukilometraaziks üle 200 km. Nüüd on nn.vahehooajad läbi ja kui jalad kannavad siis üritan seda sedasi hoida.
Mõni nädal tagasi tekkis idee alustada võistlushooaega eesmärgiga teada saada mis seisus olen. Plaan oli Haapsalu 10k. Aga jätsin endale ka väikese taganemistee, et jooksen seal siis kui kraad näitab +5C või enam. Nii ,et süüdistan kõiges ilma ,et mind eile Haapsalus polnud. Plaanisin siis teha alternatiivi kodus.Mõtlesin igasugu teevariante välja kus saaks joosta ilma, et peaks jää peal breikima või ristmikel autosid jälgima.Valikuks osutus jooksuots Kohila-Hageri-Kohila(pidin paar korda küll tee serva jääle tõmbama, aga kannatas ära)Polnud küll parim valik, alguses kodunt minnes pisut kurvitamist ja siis 2 õhkõrnalt tuntavat tõusukest + 1 sama kategooria lauge tõus tagasiteel, aga see eest eelviimane kilomeeter oli  korralikult allamäge. Ok nüüd siis selle trenni juurde. Plaanisin katsetada 4:20 kilomeetrile minna.Kui tunnen, et jõudu on siis teisel poolel gaasi lisada.Reaalsus oli see, et esimesed 2 kilomeetrit läbisin 4:16ga.Teise kilomeetri lõpuks kirusin end, et krt jõusaalis vaja käia. Selg tundus kiiremate liigutuste ajal vägagi nõrk olevat. 3,4,5 km tundus 4:13 tempo suht ok. 6.km tagasipöörde tõttu 4:16 ja 7ndal 4:12. Selleks hetkeks olin juba oma trenni eesmärgi täitnud ja ei morjendanud ka see ,et 8's km kerges vastutuules ja ülesmäge 4:17 tuli. Järgnev allamäge km 4:11 ja viimane 4:07. Kokku siis sellel testjooksu 10k aeg 42:13: Pole just sama seis mis 2009 aasta aprillis, aga sellegipoolest olen optimist.Kuna viimasel ajal kergelt probleemsed kohad jalgadel ei jooksu ajal ega pärast tunda pole andnud ja tean ka, et varu jäi piisavalt.
Selle hooaja edasised plaanid? Hmm peaeesmärk on mul kogu aeg olnud seotud maratoni tulemusega...ei kevadel sellele niipalju tähelepanu ei pööra.Tahaks küll kusagil enne Jaanipäeva ühe joosta, aga seda pika ja raske trennina. Poolmaratonis peaks ka leidma esmajärgus alla 1:30 vormi üles , siis saaks juba edasi vaadata.Kui just mõnele o päevakule ei lähe siis Libahundi jälje otsimise ja teiste võsamängude ürituse jätan vist vahele.Aga mis kõigetähtsam....üles tuleb leida KEVAD.
Ahjaa lisan veel, et spordijutu juurde käib ju ikka ja jälle kaaluprobleem. Kui eelmise aasta lõpus olin ilusti vinksis vonksis siis nüüd kevadise "paastuperioodiga" on lisandudnud 5 kilo. See tuleb nüüd küll kiiremas korras rannahooajaks maha saada.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Viis kilo on nohu, vist. Mul just kihlvedu lõppemas - -5K kuu ajaga - esmaspäeval on kaalumine. Sisetunne on küll kahevahel, kuid küll see 1L iiri viskit ikka ära tuleb :-)
Ei oleks igasugu sünnipäevi, kevadpühasi ja suusareisi, siis ei oleks mingit kahtlust. Esimese kahe nädalaga -3K oli üsna lihtne. Aga sealt edasi pole nii "easy' ilt" läinud, aga eks kaal esmaspäev näita.

Riku

Ps! Jooksutegevused jätan teadlikult kommenteerimata, sest olgem ausad talve jooksul üx ühistrenn - no see on ikka väga vähe, et hinnangut minupoolt anda. Eks järgmise kirjutise all kommenteerin.